Vartailla vappuun

posted in: Arjen huumaa, Yleinen | 0

Vappupiknikillä maistuvat herkulliset luomuantipastovartaat. Tarjoa vartaiden kanssa luomupinaattipestoa. Vartaisiin voit valita luomuna perinteisiä antipastoja, suosikkiraaka-aineitasi tai sesongin parhaita herkkuja.

Antipastovartaat

(5 annosta)
250 g luomuravioleja (esim. pinaatti-juustotäytteellä)
1 tl suolaa
1 rkl luomuoliiviöljyä
250 g luomukirsikkatomaatteja
1 keltainen luomupaprika
1 luomupäärynä
100 g luomujuustoa (esimerkiksi Grevé)
100 g kuivattuja luomuviikunoita
50 g kivettömiä luomuoliiveja
100 g luomumeetwurstia siivuina
10 pitkää puista varrastikkua

  1. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Kaada raviolien päälle oliiviöljy ja sekoita varovasti. Anna jäähtyä.
  2. Pese kirsikkatomaatit. Pese paprika ja päärynä, poista rangat, kannat sekä siemenet. Pilko paprika, päärynä ja juusto noin 2×2 cm paloiksi. Puolita kuivatut viikunat.
  3. Työnnä ainekset vartaisiin. Meetvursti kannattaa taitella neljäsosaan ennen vartaaseen lisäämistä. Jos juustokuutio murenee, kannattaa se työntää vartaan päähän viimeisenä.
  4. Tarjoa vartaat pinaattipeston kanssa.

Luomupinaattipesto

(n. 3,5 dl valmista pestoa)
50 g pala luomujuustoa (esimerkiksi Grevé)
1 iso luomuvalkosipulin kynsi
2 rkl luomusitruunan mehua
n. 60 g tuoretta luomupinaattia
2 dl luomuoliiviöljyä
100 g luomucashewpähkinöitä
1 ruukku luomuyrttiä (esim. persiljaa tai basilikaa)
0,5 tl luomumustapippuria sekä suolaa

  1. Raasta juusto raasteeksi. Kuori ja pilko valkosipulin kynsi. Purista sitruunasta mehua.
  2. Soseuta sauvasekoittimella kaikki peston ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi korkeareunaisessa astiassa.
  3. Valmis pesto säilyy jääkaapissa muutamia päiviä tiiviissä purkissa.

Ohje ja ruokakuva: Hanne Ahonen/Pro Luomu
Vappukuva: Pasi PItkänen (CC)