Uusi Luomupuoti ihastuttaa Hakaniemessä

posted in: Arjen huumaa, Yleinen | 0

Paperipussi rapisee. Asiakas kauhoo pussiin tummanpunaisia luomukirsikoita Helsingin Hakaniemen kauppahallissa.

Hallin Luomupuodin kauppias Mnwas Awari ojentaa neljä pulleaa persikkaa asiakkaalle. ”Ottaisiko vielä isoja luomulatva-artisokkia, pitkiä luomuraparperinvarsia vai ehkäpä kourallisen luomusaksanpähkinöitä?” asiakas pohtii.IMG_1889

Asiakaspalvelu on lähellä kauppiaan sydäntä

Hallin Luomupuodissa hedelmistä ja vihanneksista on mistä valita. Kaikki ovat siististi omissa pinoissaan. Turistit ja asiakkaat katselevat hedelmiä kiinnostuneina.

Uusia tuotteita täytetään rullakoista hyllyihin. Kiire ei kuitenkaan näy kauppiaan olemuksessa, kun hän iloisesti ja ystävällisesti vastailee asiakkaiden kysymyksiin.

– Haluamme panostaa erityisesti asiakaspalveluun, kauppias Awari kertoo.

Luomua on Hakaniemen kauppahallissa myyty ennenkin, mutta toukokuun alussa kauppapaikka sai uuden nimen ja yrittäjäperheen. Hedelmien, vihannesten ja juuresten lisäksi myynnissä on muun muassa säilykkeitä, pastoja, kastikkeita, öljyjä, mausteita, papuja ja mehuja. Ja kauppias lupaa laajentaa valikoimaa jatkuvasti asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Tavoitteena pitkäaikainen liiketoiminta

Suosituimmat tuotteet tällä hetkellä ovat luomuperunat ja -salaatit. Luomuhedelmien suosio vaihtelee satokauden mukaan, Awari kertoo. Entä mikä on kauppiaan oma suosikki juuri nyt?

– Luomupassionhedelmät ja ranskalaiset luomukirsikat. Ne ovat paremman makuisia kuin italialaiset, Awari jatkaa.

Työn ohella Awari opiskelee tuotantotaloutta yliopistossa. Innostus luomukauppiaan uraan lähti kiinnostuksesta terveelliseen IMG_1884ruokaan ja elämäntapoihin.

-Haluamme jatkaa luomun myymistä vielä pitkään. Toivomme aktiivista keskustelua asiakkaiden kanssa. Meihin voi ottaa yhteyttä myös soittamalla tai Facebookissa, Awari sanoo.

Suurin osa tuotteiden ostajista on kanta-asiakkaita mutta myös uudet asiakkaat ovat löytäneet tiensä Hallin luomupuodille.

– Toivotamme tervetulleiksi sekä uudet että vanhat asiakkaat. Meillä on hyvä meininki! Awari lisää.

Teksti ja kuvat: Hanne Ahonen/Pro Luomu