Kesällä  tuoreiden luomuyrttien saatavuus on parhaimmillaan. Vietnamilaisiin salaattirulliin sopivat erityisen hyvin vahvat yrtit kuten korianteri, minttu ja ruohosipuli sekä erilaiset luomukasvikset.

Voit kuitenkin vaihdella täytteitä saatavuuden ja omien mieltymystesi mukaan. Ruokaisuutta lisäävät luomunuudelit ja luomubroileri. Rullat kastetaan luomumaapähkinävoidippiin tai makeaan luomuchilikastikkeeseen ja syödään käsin.

Vietnamilaiset salaattirullat broileritäytteellä ja maapähkinävoidippi

(4 annosta / n. 30 pientä rullaa)

Rullat:
1 rkl + 1 rkl luomuöljyä (esim. rypsi- tai oliiviöljy)
250 g luomubroilerin fileesuikaleita
1 tl luomuthaimaustetta (tai kuivattua luomuchiliä ja suolaa)
1 tl suolaa
n. 50 g luomunuudeleita
n. 50 g luomusilmusalaattia (esim. tulinen)
n. 20 g tuoreita luomuyrttejä (esim. korianteria, minttua, ruohosipulia)
yhteensä n. 300g erilaisia luomukasviksia (esim. porkkanaa, kurkkua, avokadoa, paprikaa)
2 rkl luomusitruunan mehua
2 ruukkua luomulehtisalaattia

Maapähkinävoidippi:
4 rkl luomumaapähkinävoita
2 rkl luomusoijakastiketta
4 rkl vettä
1 tl luomusokeria

Lisäksi:
2 dl makeaa luomuchilikastiketta

  1. Paista broilerin fileesuikaleet kuumalla pannulla 1 rkl:ssa öljyä kypsiksi (n. 5–10 minuuttia).
    Mausta thaimausteella. Nosta suikaleet lautaselle jäähtymään. Leikkaa veistellä isoimmat suikaleet pitkittäin kahtia.
  2.  Kuumenna kattilassa 0,5 litraa vettä kiehuvaksi ja lisää 1 tl suolaa. Keitä nuudelit kiehuvassa vedessä kypsiksi (n. 5 minuuttia). Kaada nuudelit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada jäähtyneet nuudelit kulhoon ja lisää joukkoon 1 rkl öljyä. Sekoita.
  3.  Huuhtele silmusalaatti ja yrtit. Hienonna yrttejä hieman veitsellä.
  4.  Huuhtele ja kuori kasvikset tarpeen mukaan. Pilko ohuiksi tikuiksi (pituus n. 5 cm). Purista kasvisten päälle sitruunamehua.
  5.  Valitse salaattiruukuista n. 30 ehjää ja isohkoa salaatinlehteä ja huuhtele ne.
  6. Aseta 1 salaatinlehti leikkuulaudan päälle. Pane keskelle pieni kasa kasvistikkuja, yrttejä, silmusalaattia, nuudeleita ja broileria. Rullaa salaatinlehti tiiviiksi rullaksi niin, että saumapuoli jää alle. Toista, kunnes kaikki salaatinlehdet on rullattu.
  7. Valmista dippi: sekoita keskenään maapähkinävoi, soijakastike, vesi ja sokeri. Tarvittaessa ohenna dippiä lisäämällä enemmän vettä.
  8. Tarjoa vietnamilaiset salaattirullat maapähkinävoidipin ja makean chilikastikkeen kanssa.

IMG_1924

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro luomu