Uunissa paahdetut luomukesäkurpitsa ja -fenkoli maistuvat herkulliselle pastan kaverina. Tämän nopeasti ja helposti valmistuvan makuelämyksen viimeistelevät täyteläinen luomuvuohenjuusto, rapeat saksanpähkinät ja pirskahteleva sitruuna.

Uunissa paahdettu luomukasvispasta

(3 annosta)

1 iso luomukesäkurpitsa
1 luomufenkoli
3 rkl luomuoliiviöljyä
1 tl + 1 tl suolaa
1 tl kuivattua luomuyrttiä (esimerkiksi timjamia tai oreganoa)
1 tl luomumustapippuria
n. 150 g tummaa luomupastaa
2–3 luomuvalkosipulinkynttä
1 dl luomusaksanpähkinöitä
n. 100 g pehmeää luomuvuohenjuustoa
puolikas luomusitruuna

  1. Esilämmitä uuni 220°C asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja fenkoli. Poista molemmista kova kanta. Leikkaa kasvikset pitkittäin puoliksi ja puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Säästä fenkolissa olevat, tilliä muistuttavat, lehdet koristeluun. Levitä kasvissiivut pellille leivinpaperin päälle.
    2. Lisää kasvisten päälle tasaisesti 1 tl suolaa, yrttejä, mustapippuria ja oliiviöljyä. Paahda kasviksia uunin yläosassa n. 25 minuuttia.
    3. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi. Murskaa saksanpähkinöitä kevyesti käsin. Levitä valkosipuli ja pähkinät kasvisten päälle pellille. Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä 5-10 minuuttia. Tarkkaile, etteivät valkosipulit ja pähkinät pala. Pane pasta kiehumaan suolalla (1 tl) maustettuun veteen. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
    4. Kokoa annos: pane lautaselle annos pastaa. Asettele päälle paahdettuja kasviksia. Koristele vuohenjuustonokareilla ja fenkolinlehdillä. Purista annoksen päälle vielä hieman sitruunanmehua.

 

Teksti ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu