Syksyinen sunnuntai Rovaniemellä. Sade piiskaa katuja, tekee mieli jäädä sisälle lämpimään. Kaapista onneksi löytyy ainekset omaan minibrunssiin! Pannaritaikina on valmis hetkessä ja sitten vaan paistamaan.

Rahkapannarit ja sen eri versiot ovat olleet mukana arjessani jo useamman vuoden. Taikinaan on helppo lisätä marjoja, hedelmiä tai yrttejä. Sokerin pystyy korvaamaan esimerkiksi oikein ylikypsällä banaanilla ja kylkiäiseksi kelpaa oikeastaan mikä vaan, vaikka pelkkä maustamaton luomujugurtti. Rahkan voi halutessaan korvata kermaviilillä, paksulla jugurtilla tai vaikka kookosmaidolla. Pannareiden maailma on avoin ja sinulla on vapaus varioida!

Pannareiden paistamisessa on tärkeintä muistaa maltti. Liian kuumalla pannulla pannarit palavat hetkessä. Miedolla lämmöllä saat parhaan tuloksen, kullanruskean kuoren joka on rapea reunoiltaan ja pehmeä sisukseltaan. Koska taikinassa on leivinjauhetta, pannarit kohoavat pannulla. Paras hetki kääntämiselle on kun taikina on hieman hyytynyt päältä ja lopettanut kuplimisen.

Pannukakut

4 kpl luomukananmunaa
3 rkl luomusokeria
1 tl suolaa
3,5 dl luomuvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
125 g luomurahkaa
1,5 dl luomumaitoa
1 kpl luomuvaniljatangon siemenet
luomuvoita paistamiseen

Vaahdota kananmunat, sokeri, vaniljansiemenet ja suola, lisää joukkoon maito ja rahka. Sekoita tasaiseksi  ja lisää kuivat aineet. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen paistamista. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin.

Rahkamousse

2 dl luomukermaa
1 dl luomurahkaa
4 rkl luomuhunajaa

Vaahdota kerma ja hunaja. Nostele nuolijalla rahka joukkoon ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Pursota lautaselle tai annostele quenellinä.

Appelsiinisiirappi

2 kpl luomuappelsiinia
1 dl luomusokeria
yhden luomuappelsiinin kuoret hienonnettuna
vettä

Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa hedelmäliha segmentteinä irti. Purista mehut kattilaan, lisää sokeri, appelsiininkuoret ja tilkka vettä. Kiehauta ja keitä siirappimaiseksi eli noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi appelsiinisegmentit joukkoon. Tarjoile lämpimänä pannareiden ja rahkamoussen kaverina.