Taas on kesä vierähtänyt vauhdilla eteenpäin. Mökkien ja kotien puutarhat alkavat hiljalleen valmistaa satoaan korjuuta varten, ehkä jossain on jo marjasato korjattu talteen ja säilötty talvea varten.

Myös villiyrttien sesonki on edelleen käynnissä, Pohjois-Suomessa eletään oikeastaan vasta alkukesää sen suhteen. Itsellä pihassa kukkii edelleen kauniina maitohorsmaa, siankärsämöä ja voikukkaa. Yleisimpien rikkakasvien kukinnoista saa mahtavia makuvivahteita kesäruokiin. Kannattaakin ottaa esimerkiksi Sami Tallbergin villiyrttikirja kainaloon ja painua suorinta tietä lähimpään metsään!

Tässä metisen ja marjojen inspiroimassa reseptissä yritetään saavuttaa samaa fiilistä kuin mummon ja vaarin luona kultaisella viime vuosituhannella. Omat marjat ja luumut suoraan pihalta lautaselle, kaveriksi luomumaitoa, -jäätelöä tai -jugurttia, päälle rikottuja luomukaurakeksejä. Boom! Taivas maan päällä!

Marjat ja villiyrtit on myös oiva mökkijälkkäri: vaivaton ja nopea, helppo tarjota vaikka isommallekin porukalle. Luomutuotteita löytyy tätä nykyä jo jokaisesta kylämarketista, joten metsään ja tarvittaessa kaupan kautta takas.

Sadonkorjuun marjoja & villiyrttejä

1 prk kreikkalaista luomujugurttia
1 rasia kotimaisia luomumarjoja
5 kpl luomuluumuja
1 pkt luomukaurakeksejä
nipullinen sesongin villiyrttejä

Lusikoi jugurttia lautaselle, yksi iso lusikallinen per henkilö. Kokoa marjoista ja luumuista kasa jugurtin päälle. Murusta kaurakeksit ja ripottele marjojen ja jugurtin päälle. Koristele koko komeus villiyrteillä. Nauti hyvässä seurassa!