Koulupäivän jälkeen kotona odottaa monta nälkäistä suuta. Myös ruoan on arkena valmistuttava nopeasti ja helposti sekä maistuttava koko perheelle. Kasviksilla täytetty luomupannukakkurulla onnistuu vähällä vaivalla keittiön perusraaka-aineista.

Luomupannukakkurulla

(8 annosta)

Pannukakku:
3 luomukananmunaa
8 dl luomukevytmaitoa
4 dl luomugrahamjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g luomuvoita
50 g luomumeetvurstia
100 g luomujuustoa (esim. gouda)

Täyte:
2 rkl luomuöljyä (esim. oliiviöljyä)
0,5 rkl luomuetikkaa
0,5 rkl luomuhunajaa
0,5 rkl luomusinappia
1 tl luomumustapippuria
250 g luomukasviksia ja -yrttejä (esim. porkkanaa, paprikaa, salaattia, persiljaa ja kesäkurpitsaa)

  1. Valmista pannukakku. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Vatkaa suuressa kulhossa maito kananmunien joukkoon. Sekoita keskenään jauhot, suola sekä leivinjauhe ja lisää maidon joukkoon vatkaten. Pilko meetvurstit kuutioiksi, raasta juusto ja sulata voi. Lisää kaikki taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla kauniin ruskeaksi n. 25 minuuttia. Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jos haluat kauniin paistopinnan esille, käännä jäähtynyt pannukakku varovasti ympäri (nosta pannukakku leivinpaperin päällä pöydälle, pane päälle toinen leivinpaperin sekä pelti ja käännä kädellä tukien  nopeasti ympäri).
  3. Valmista kasvistäyte. Vatkaa suuressa kulhossa öljy, etikka, hunaja, sinappi ja mustapippuri tasaiseksi kastikkeeksi. Huuhtele kasvikset ja kuori porkkanat. Veistä juustohöylällä porkkanasta ja kesäkurpitsasta siivuja. Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna persilja. Revi salaatti käsin pienemmiksi paloiksi. Sekoita kulhossa kastike kasvisten ja yrttien joukkoon.
  4. Levitä jäähtyneelle pannukakulle kasvistäyte tasaisesti niin, että yläreunaan jää n. 10 cm tyhjää tilaa. Rulla levy leivinpaperin avulla alareunasta alkaen tiiviiksi rullaksi. Leikkaa sahateräveitsellä annospaloiksi.

 

Teksti ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu