Luomujogurttipalat ovat hauska koko perheen välipalasuosikki! Ota lapset mukaan keittiöön ja kokatkaa yhdessä näitä kauniita ja ihanan viileitä luomuherkkuja. Jogurttipalat kovettuvat pakastimessa muutamassa tunnissa.

Viikuna-jogurttipalat

(6 annosta)

0,5 kg turkkilaista luomujogurttia (10 % rasvaa)
1 tuore tai 3 kuivattua luomuviikunaa
4 tuoretta tai kuivattua luomutaatelia
n. 25 g kuorittuja luomupistaasipähkinöitä
2–3 rkl juoksevaa luomuhunajaa

  1. Pilko viikunat, taatelit ja pähkinät pieniksi paloiksi.
  2. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
  3. Ripottele hedelmät ja pähkinät levyn päälle. Viimeistele hunajalla.
  4. Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
  5. Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.img_3602

Omenapiirakka-jogurttipalat

(6 annosta)

0,5 kg turkkilaista luomujogurttia (10 % rasvaa)
1–2 rkl luomusokeria
puolikas makea luomuomena
3 rkl rapeaa luomukauramysliä
2 tl luomukanelia

  1. Sekoita sokeri jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
  2. Pese ja pilko puolikas omena pieniksi paloiksi.
  3. Ripottele omenapalat, mysli ja kaneli levyn päälle.
  4. Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
  5. Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi ja nauti. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.

img_3623

Marja-jogurttipalat

(6 annosta)

0,5 kg turkkilaista luomujogurttia (10 % rasvaa)
2–3 rkl luomusokeria
2 tl luomuvaniljasokeria
n. 1,5 dl pakastettuja tai tuoreita suomalaisia luomumarjoja

  1. Sekoita sokerit jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
  2. Tarvittaessa pilko marjoja veitsellä pienemmiksi paloiksi. Ripottele marjat levyn päälle.
  3. Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
  4. Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi ja nauti. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.

 

Ruoka-ohjeet ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu