Tämä veikeä kakku on helppo valmistaa kahvipöytään! Kakku maistuu kaikille inkiväärin ystäville. Lisäksi siinä maistuvat rapsahtelevat saksanpähkinät, mehukas päärynä sekä suolaisenmakea kinuski. Nyt jauhot pöllyämään!

Luomuinkiväärikakku ja kinuskipäärynät

(10 kakkupalaa)

Kinuskipäärynät:
3 dl luomukuohukermaa
2 dl luomuruokosokeria
1 tl jauhettua luomukanelia
5-7 matalaa ja raakaa luomupäärynää
0,5 tl suolaa

Inkiväärikakku:
200 g luomuvoita
2 dl maustamatonta luomujogurttia
2 luomukananmunaa
5 dl luomuvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl luomuvaniljasokeria
1 dl luomuruokosokeria
1,5 dl kandeerattua luomuinkivääriä pieneksi pilkottuna
n. 70 g luomusaksanpähkinöitä

Kinuski:
1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokeri sekä kaneli ja sekoita. Kuori päärynät ja leikkaa pohja tasaiseksi. Koverra siemenkota pois pohjan kautta. Pane myös päärynät kattilaan ja nosta liedelle.
2. Anna kiehua keskilämmöllä 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen ja päärynöitä käännellen. Nosta päärynät jäähtymään ja jatka kinuskin keittämistä vielä n. 10 minuuttia. Lisää suola sekä pieni nokare voista, joka on varattu kakkutaikinaan.

img_3839

Kakku:
1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Tarvittaessa voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (halkaisija n. 25 cm).
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon jogurtti sekä munat. Sekoita jauhot, sooda, sokeri ja vaniljasokeri sekä inkivääripalat keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paina päärynät rinkiin taikinan keskelle. Ripottele pähkinät kakun pinnalle.
4. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia. Kaada kinuskia jäähtyneen kakun pinnalle ja tarjoile.
Vinkki! Jos säilytät kinuskia jääkaapissa, saat sen taas juoksevaksi lämmittämällä nopeasti mikrossa.

img_3762

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu