Banaani on ostetuin luomutuote Suomessa. Banaania voi lisätä myös pullataikinaan tuomaan makua ja mehevyyttä. Banaanipupupulliin lisätään myös luomubanaanilastuja, jotka tuovat mukavaa suutuntumaa näihin kahvipöydän söpöläisiin.

Banaanipupupullat

(n. 35 pullaa)

1 iso kypsä luomubanaani
200 g luomuvoita
2 dl kuivattuja luomubanaanilastuja
5 dl luomukevytmaitoa
1 pkt (50g) tuorehiivaa
1 dl luomusokeria
2 tl suolaa
2 rkl luomukardemummaa
1 + 1 luomukananmuna
n. 13-15 dl luomuvehnäjauhoja
luomurusinoita koristeluun

  1. Painele banaani soseeksi haarukalla. Sulata voi mikrossa. Pilko banaanilastut paloiksi käsin tai veitsellä.
  2.  Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan myös sokeri, suola, kardemumma, banaanisose ja 1 kananmuna.
  3.  Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisa mutta pehmeä. Lisää loppuvaiheessa sulatettu voi sekä pilkotut banaanilastut. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  4.  Kohota taikinaa lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, kunnes se on kaksinkertainen.
  5. Vaivaa taikinaa hetki pöydällä ja leivo se jauhojen avulla pitkäksi tangoksi. Jaa tanko yhtä suuriin paloihin (n. 35 kappaletta). Pyörittele palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
  6. Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla n. puoli tuntia.
  7. Voitele pullat kananmunalla. Leikkaa jokaiseen pullaan saksilla kaksi korvaa. Laita kaksi rusinaa silmiksi.
  8. Paista pullia 225°C asteessa n. 10 minuuttia.

 

Teksi ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu