Tulevana isänpäivänä keittiössä tuoksuvat vastaleivotut aamupalamuffinit. Ohje on helppo, joten leipomisen voi huoletta jättää sunnuntaiaamulle. Näiden hauskojen leivonnaisten juju on kokonainen keitetty luomukananmuna, joka on piilotettu muffinin sisään.

Taikina maustetaan luomumeetwurstilla, luomupinaatilla ja luomusipulilla. Isä tosin toivoo näitä meheviä ja ruokaisia herkkuja useammin kuin kerran vuodessa!

Luomuaamupalamuffinit

(5 isoa muffinia)

5 + 1 luomukananmunaa (M-koko)
1 pieni luomusipuli
n. 30 g tuoretta luomupinaattia
10 siivua (n. 50 g) luomumeetwurstia
1 tl + 25 g luomumargariinia (75 % rasvaa)
ripaus luomumustapippuria rouhittuna
2 dl luomusämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl luomukevytmaitoa

5 isoa ja tukevaa muffinivuokaa

  1. Keitä viisi kananmunaa kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna munien kuivahtaa hetki. Kaada kattilaan kylmää vettä ja anna munien jäähtyä. Näin kuori irtoaa helpommin. Kuori munat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko pinaatit muutamaan osaan. Kuutioi meetwursti. Kuumenna pannulla 1 tl margariinia ja kuullota sipulia, pinaattia ja meetwurstia muutamia minuutteja. Mausta mustapippurilla.
  3. Sulata 25 g margariinia. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivien aineiden joukkoon margariinisula, maito ja yksi kananmuna sekä pannulla kuullotetut ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pane viiden muffinivuoan pohjalle ruokalusikallinen taikinaa. Paina jokaisen taikinan päälle kuorittu kananmuna. Jaa lopputaikina kananamunien päälle.
  5. Paista muffineita 225°C asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile aamukahvin kera.

 

img_4160

 

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu