Nyt näkyy ja kuuluu luomuu!

posted in: Arjen huumaa, Yleinen | 0

Luomuu! vaatii maa- ja metsätalousministeriön luomun kuluttajakampanjan päähenkilö napakasti. Luomukampanja alkaa näkyä ja kuulua televisiossa ja radiossa tänään maanantaina 11. toukokuuta.

Kampanjan sympaattiseen luomuäpyliin voi törmätä MTV3- ja AVA-kanavilla sekä useilla radiokanavilla. Lehmänen muistuttaa luomusta myös kauppojen ostokärryjen mainostilassa – tavallisesta ruokakaupasta kun meistä suurin osa luomunsa ostaa.

Luomulehmän edesottamuksia voi seurata myös kampanjan verkkosivustolta osoitteessa luomuu.fi.

Kampanja herättelee kuluttajia luomuun

Ministeriön kaksivuotisen luomukampanjan tavoitteena on saada kuluttajat lisäämään luomuostojaan. Kampanjan kohderyhmä on erityisesti lapsiperheet.

Luomukampanjan käytännön toteutuksesta vastaavan Markit Oy:n toimitusjohtaja Tommi Hongisto kertoo, että kampanja on esillä eri medioissa, jotta se tavoittaisi mahdollisimman monta kuluttajaa. TV-mainosten avulla pyritään herättelemään, radiomainos välittää luomun sanomaa ja kärrymainoksilla aktivoidaan kuluttajia ostoksiin.

– Mainokset on sijoitettu kotoiseen ympäristöön, jonka henkilöihin erityisesti aikuiset voivat samaistua. Lapsia puhuttelee mainosten lehmä, Hongisto tarkentaa.

Peltoalatavoitteeseen on vielä matkaa

Luomukampanja on osa luomualan kehittämisohjelmaa, jota koordinoi maatalousylitarkastaja Leena Seppä maa- ja metsätalousministeriöstä. Ohjelman tavoitteena on nostaa luomuviljelyn osuus 20 prosenttiin Suomen viljelyalasta vuoteen 2020 mennessä.

– Kehittämisohjelma ja kuluttajakampanja kannustavat luomuun, minkä toivotaan näkyvän myös luomutuotannon ja luomun ostovoiman kasvuna, Seppä kertoo.

Viime vuonna luomulla oli reilu yhdeksän prosenttia peltoalasta, joten tavoitteeseen on vielä matkaa. Mutta onneksi on aikaakin. Ja luomuu!