Maatiaisia ja suven satoa Kurjen tilalla

posted in: Suomen luonnon päivä, Yleinen | 0

Kurjen tila sijaitsee Pirkanmaan Vesilahdella Sakoisten kylässä. Biodynaamisesti viljeltävien peltojen lisäksi tilalla on kyyttöjä, suomenlampaita ja maatiaiskanoja.

Historiasta kohti huomista

Tilan historia ulottuu aina Matti Kurjen päiviin 1200-luvulle saakka. Klaus Kurjen tie kulkee tilan ohi, ja tila on yksi reitin nähtävyyksistä.

Vuonna 2011 Kurjen tilan osti omakseen joukko ihmisiä, jotka halusivat lähteä kehittämään siitä tulevaisuuden maatilaa. Tilaa viljellään biodynaamisesti ja sen rinnalle rakentuu ekologinen uudiskylä. Tilalla on päärakennuksen (1923) lisäksi mm. 1950-luvulla rakennettu ”vaarintalo” Kurkela. Uudisrakentaminen tapahtuu vanhaa miljöötä täydentäen ja historiaa kunnioittaen.

Kurjen maatilalla on viljelyssä noin 30 hehtaaria biodynaamisesti hoidettuja peltoja ja luonnonlaitumia. Kotieläimiksi on valikoitu alkuperäisrotuja: kyyttöjä, suomenlampaita ja maatiaiskanoja.

Tietoa, tekemistä ja luomuruokaa

Kurjen tilalla vietetään Luonnon päivänä 27.8.2016 klo 11-15 Sadonkorjuumarkkinoita ja Lasten Tapahtumaa. Lapsille on tarjolla lukuisia ekohenkisiä puuhapisteitä, nukketeatteria ja satutupa.

Markkinapöydiltä löydät Kurjen tilan tuotteiden lisäksi lähiseudun käsityöläisten tuotteita. Kurjen pop-up kahvila ja ravintola sekä Tuomaskalliokodin vohvelikärry tarjoavat luomuruokaa.

Ohjatuilla tilakierroksilla klo 13.00 ja 14.00 pääsee kuulemaan tarkemmin biodynaamisen tilan elämästä. Ekokylää ja luomuviljelyä esitellään omilla infopisteellä. Klo 14.30 järjestetään arvonta, jossa on jaossa hienoja luomuisia palkintoja!

Kurjen biodynaaminen tila
Rautialantie 419, 37470 Vesilahti
Kurjen tilan FB
Yhteyshenkilö: Ira Hellstén, puh. 041 528 9672