Luomuslogan oli vuoden 2013 paras!

posted in: Luomusälää | 0

Luomun uusi slogan ”Luomua. Ilman muuta.” on valittu vuoden 2013 iskulauseeksi.

Valinnan teki MARK Suomen Markkinointiliiton Iskulausetoimikunta. Sen mielestä ”Luomua. Ilman muuta.” on toisaalta itsestään selvä, positiivinen ja kannustava, mutta se myös haastaa kuluttajaa arjen valinnoissa.

Vuoden iskulause valitaan niistä uusista sloganeista, jotka on hyväksytty kyseisen vuoden aikana MARK:in ylläpitämään iskulauserekisteriin.

Vastaansanomaton fakta

Uusi luomuslogan syntyi syksyllä 2013 Pro Luomun työpajassa, jossa sitä ideoi joukko Pro Luomun jäsenyhteisöjen viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisia. Luomulle haluttiin luoda kärkiviesti, joka kiteyttää luomun ytimen, saa hyvälle mielelle ja ennen kaikkea on vastaansanomaton fakta.

Työpajassa päädyttiin voittoisaan sloganiin ”Luomua. Ilman muuta.” koska se kertoo konstailematta, että luomu on luonnollisen helppo valinta. Samalla se toteaa, että ostaessaan luomua saa ruokansa ilman turhia lisäaineita tai jäämiä. Slogan vastaa myös luomua arvostavien kuluttajien tärkeintä ostomotiivia, puhtautta.

Tavoitteena on, että palkittu iskulause näkyy jatkossa monessa paikassa ja yhteydessä, näiltä verkkosivuilta ja somesta aina esitteisiin ja luomutuotteiden pakkauksiin asti.