Luomuhunajaa Komppa-Seppälän tilalta

Luomuhunajaa Komppa-Seppälän tilalta

posted in: Luomutilalla, Yleinen | 0

Luomuhunaja on Keski-Suomessa sijaitsevan Komppa-Seppälän tilan päätuote. Tilalla on avoimet ovet Suomen luonnon päivänä 29.8.

Mitä Komppa-Seppälän tila tuottaa luomuna?

Olemme erikoistuneet mehiläishoitoon ja tilamme on Suomen suurin hunajantuottaja. Hunajamme tuotenimi on Voi hyvin -hunaja, ja sitä löytyy päivittäistavarakaupoista kartonkipurkissa ja puristettavassa tuubipakkauksessa. SLP

Mitä tilalla voi kokea Suomen luonnon päivänä?

Meillä pääsee tapaamaan mehiläisiä mehiläissafarilla ja näkemään, kuinka hunajaa lingotaan.

Lisäksi voi tutustua tilamme uuteen aluevaltaukseen eli särkikalojen hyödyntämiseen. Olemme rakentaneet tuotantorakennukseen kalankäsittelytilat ja alkaneet valmistaa särkisäilykkeitä. Avointen ovien päivänä pääsee maistelemaan upouusia Järki särki -tuotteita.

Kotiin ei tarvitse lähteä nälkäisenä, sillä pihalta löytyy särkiburgeribaari ja hunajavohvelikahvila. Särki- ja hunajatuotteita sekä muita luomutuotteita voi ostaa myös kotiin vietäväksi. Huomioi, että meillä ei ole pankkikorttimaksupäätettä.

Lue päivän tarkempi ohjelma voihyvinhunaja.fi tai fb-sivuiltamme.

Milloin tila on siirtynyt luomuun ja miksi?

Tilaamme on viljelty luomuna jo 25 vuotta, siirryimme luomuun heti tilan ostettuamme.

Aluksi teimme kaikkea mahdollista: viljelimme sieniä, kasvatimme lampaita ja kaikenlaista siipikarjaa, kokeilimme lihakanien kasvatusta ja viljelimme perunaakin. Mehiläiset olivat mukana koko ajan, mutta aluksi ne olivat vain yksi osa tilakokonaisuutta.

Vuosituhannen vaihteessa päätimme keskittyä vain yhteen tuotantosuuntaan ja valitsimme mehiläiset. Pikkuhiljaa kasvatimme pesämäärää ja luovuimme vähitellen muusta tuotannosta ja nyt meillä on Suomen suurin mehiläistila.

Mikä luomussa on parasta?

Monimuotoisuus ja asioiden näkeminen kokonaisuutena.

Mitä mieltä olet: miksi suomalaiskuluttajat arvostavat luomua?

Luomun kulutus kasvaa koko ajan ja sen arvostus lisääntyy. Kuluttajat aiempaa enemmän ymmärtävät kuinka iso vaikutus laadukkaalla ravinnolla on hyvinvointiin ja terveyteen. Näen luomun tulevaisuuden hyvin valoisana.

Kuvat: Komppa-Seppälän tila