Luomu loisti Youngin konsertissa

posted in: Arjen huumaa, Yleinen | 0

Kanadassa syntynyt muusikko Neil Young konsertoi sunnuntaina 3.7.2016 Helsingissä noin 8000 ihmisen edessä. Youngin kappaleissa ja puheissa toistuvat usein huoli ympäristön tilasta, kestämättömästä maataloudesta, kasvinsuojeluaineista ja viljelijöiden oikeuksista.

Rokkari on huolissaan tulevaisuuden ruosta

The Rebel Content -kiertueella Young kiertää Eurooppaa Promise Of The Real -yhtyeen kanssa. Kiertueella soitetaan laajasti tuotantoa koko muusikon vuosikymmenten mittaiselta uralta ja tyylilajit vaihtelevat rockista muun muassa kantriin ja folkiin. Konserttikiertueen yhteydessä kulkee myös Globaali Kylä: alue, jossa maan paikalliset järjestöt voivat esittäytyä konserttiyleisölle ja puhua kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Kylä on aina erittäin suosittu ja se koostuu kuudesta teemasta, joiden mukaan kylän teltat on nimetty: GMO, Earth Ecology (maapallon ekologia), Energy & Climate (energia ja ilmasto), Global Justice (globaali oikeudenmukaisuus), Future of Farming (maanviljelyn tulevaisuus) ja News You Can Trust (uutisia, joihin voit luottaa).

Myös suomalainen luomuviljely esittäytyi

Suomen konsertissa tulevaisuuden ruoan puolesta puhuivat esimerkiksi Etelä-Suomen ja Kymenlaakson luomuviljelijät eli ESVY ry, Kuhilas ry ja Kymen Luomu Osk. Konserttikävijöille jaettiin muun muassa Pro Luomun, MTK:n ja luomuhunajantuottajien materiaalia sekä tietoutta.

– Mahtava energia ja tapahtuma! Konserttiyleisö otti innoissaan vastaan kaikki Luomua. Ilman muuta. -pinssit ja materiaalit. Yksi Luomua. Ilman muuta. -paita ja useampi pinssi lähtivät Jenkkeihin Youngin porukoiden mukaan, hehkutti ESVY ry:n puheenjohtaja Aira Sevón konsertin jälkeen.

Youngin lausunnossa kiitettiin tehdystä työstä

Konsertin päätteeksi Neil Young antoi lausunnon Globaalin Kylän toiminnasta. Lausunnossa Young halusi kiittää niitä satoja ruohonjuuritason toimijoita, jotka kiertueen aikana ovat jakaneet tärkeää tietoa suojellakseen maapalloa ja kaikkia sen asukkaita.

”Over the last year, we, on the ’Rebel Content’ tour, have been very fortunate to be accompanied by 100s of grassroots activist groups. These regional and international groups have been doing heroic work on the front lines, getting people informed, engaged and excited about protecting earth and all its inhabitants. We can never be thankful enough for their participation”

– Neil Young & Promise Of The Real Band

 

Teksti: Hanne Ahonen / Pro Luomu

Kuvat: Pat Thomas (courtesy Beyond GM) ja Hanne Ahonen