Jäätelöllä helpotusta helteeseen

posted in: Arjen huumaa, Reseptit, Yleinen | 0

Lämpöä luvassa, mutta ei hätää: kotitekoinen kookosmaitojäätelö helpottaa helteessä sisäisesti. Hyvää ja helppoa – ja luomua, ilman muuta!

Kun pakastat kookosmaidon ja banaanit aamulla, surautat niistä iltapäivällä muutamassa minuutissa ihanan luomupehmytjäätelön, jossa maistuvat lisäksi kotimaiset marjat. Tämä jäätelö sopii myös vegaanille tai maitotuotteita välttelevälle. Jäätelökonetta ei tarvita mutta sauva- tai tehosekoittimessa on syytä olla tarpeeksi tehoa!

Neljän raaka-aineen helppo luomupehmytjäätelö

(4 annosta)

2 pientä luomubanaania
1 tölkki (400 ml) luomukookosmaitoa
0,5 dl luomusokeria
2 dl pakastettuja suomalaisia luomumarjoja (esimerkiksi mustikoita)

  1. Kuori ja pilko banaanit noin sentin viipaleiksi. Laita viipaleet muovipussissa pakkaseen.
  2. Kaada kookosmaito pakastusrasiaan, lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Laita rasia pakkaseen. Anna kookosmaidon olla pakkasessa n. 5–7 tuntia, kunnes se on kohmeista mutta vielä lusikoitavaa.
  3. Mittaa jäiset marjat, banaanisiivut ja kookosmaito tehosekoittimen kulhoon ja soseuta nopeasti tasaiseksi pehmytjäätelöksi.
  4. Jaa jäätelö kulhoihin ja nauti heti.

Teksti ja kuvat: Hanne Ahonen/Pro Luomu