Kasvisten kirjoa Majvikin tilalla

posted in: Suomen luonnon päivä, Yleinen | 0

Biodynaamisesti viljelty Majvikin tila (Majvik gård) Sipoon Östersundomissa viljelee monia erilaisia kasviksia sekä viljaa. Lisäksi tilalla kasvatetaan emolehmiä.  Luonnon päivänä 27.8. tilaa esitellään klo 12 alkavalla tilakierroksella.

30 vuotta luomussa

Majvik on ollut luomussa  vuodesta 1986, jolloin Niklas Ramm-Schmidt aloitti tilalla luomuviljelyn. Tilan nykyinen isäntä Atte Hermansson on jatkanut hänen työtään, ja tämä kesä on Hermanssonille neljäs viljelykausi Majvikin tilalla.

Majvik tuottaa luomuna laajan kirjon kasviksia. Sato sisältää härkäpapua, pensaspapua, salaattia, perunaa, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, kurpitsaa, selleriä, lanttua, naurista, mustajuurta, juuripersiljaa, yrttejä, kurkkua, tomaatteja sekä viinimarjoja ja mansikkaa. Tilan suosituimmat tuotteet ovat peruna ja juurekset.

Lisäksi tila tuottaa kuivaheinää sekä viljoja: vehnää, ruista ja spelttiä. Niin ikään tilalla kasvatetaan emolehmiä.

Luontoa säästäen

Atte Hermanssonin mukaan parasta luomussa on se, että siten voi tuottaa korkealaatuista ravintoa luontoa säästäen.

Luonnon päivänä 27.8.  Majvikin tilaa esitellään yleisölle noin klo 12 aloitettavalla tilakierroksella. Vieraat voivat pistäytyä myös tilakaupassa sekä kahvilassa.

Majvik gård
Majvikintie 68, 01100 Östersundom (Sipoo)
Majvikin FB
Yhteyshenkilö: Atte Hermansson, puh 045 638 2245