Jaskan luomurucolakeitto

posted in: Luomusälää, Reseptit | 0

Ohje on kuudelle hengelle.

1 kpl luomusipuli
1 kpl luomuporkkana
40 g luomuvoita
40 g luomujauhoja
1 l luomukasvislientä
100 g luomurucolaa
suolaa
3 rkl sherrya
6 kpl viiriäisenmunia

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Hauduta niitä voissa ja sekoita joukkoon jauhot.
Kaada kattilaan kuuma liemi ja anna keittopohjan hautua puolisen tuntia. Siivilöi keitto ja mausta se suolalla ja sherryllä. Ryöppää rucola kastamalla se kiehuvaan veteen ja jauha se sen jälkeen hienoksi soseeksi. Lisää sose keittopohjaan.

Keitä viiriäisenmunia 2 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat. Tarjoa keitto munien kanssa.